«

jul 04

Skärp er Eddahallens ledning

Efter mina skriverier på Facebook om hur Norran helt fördärvar en insändare har det kommit önskemål om att få se den insändare som jag skrev innan Norran gjorde om den och gjorde artikeln till sin, trots att de undertecknade den med mitt namn.
Trots två samtal med insändarredaktör’n, den senaste i måndags då jag fick besked om att MIN artikel skulle publiceras idag i Norran, fick jag igen information om att min artikel hade skrivits om av Norran.

Det kan vara bra att veta att min artikel är skriven samma dag som den händelse jag skriver om skedde, onsdag 19 juni.

Hade jag. när jag i måndags besökte Eddahallen, eller hade jag i Skelleftekommunappen i tisdags sett meddelanden om att 3/4-delar av Eddahallens simbassäng skulle ockuperas av Skellefteå AIK hockey på onsdag morgon, ja då hade jag naturligtvis inte åkt dit utan tränat på annat sätt.

Efteråt förbannade jag mig själv för att jag frivilligt tillät mig bli undanskuffad till fjärdedelen av bassängen. När jag efteråt tog upp frånvaron av information till allmänheten med ledningen för Eddahallen, då fick jag veta att vi just när offentlighetens utrymme inskränktes var så få som inte tillhörde Skellefteå AIK.  

Jag missunnar inte Skellefteå AIK hockey att träna i Eddahallen. Däremot såg jag tillräckligt mycket för att ifrågasätta ifall inte antalet Skellefteå AIK:are i bassängen samtidigt borde begränsas av hygieniska skäl?

När jag stod i duschen och tvättade mig, som jag enligt informationen ska, då såg jag tillräckligt många Skellefteå AIK-förebilder alt. blivande förebilder som sköljde av sig med badkläder på, tillräckligt många för att börja undra om inte bassängen borde stängas av och en saneringsfirma tillkallas innan allmänheten tilläts tillträde till simbassängen efter att AIK-arna hade tränat där.

Tyvärr är inte Skellefteå AIK:arna ensamma om det beteendet. Men när det blir så många samtidigt i bassängen är det ju frågan om det inte blir en sanitär olägenhet?

Jag tycker att Eddahallens ledning borde skärpa till såväl informationen om menighetens tillträde till den offentliga simhallen som efterlevnaden av duschritualen före badet och/eller simningen.

Kjell Hanseklint, Myckle