»

jan 27

Proletär process på väg

Den trettionionde krönikan.

Den trettionionde krönikan.

Efter att ha skrivit några månadskrönikor i frisinnade Norran slutade jag skriva artiklar i min blogg, Kjell Hanseklints blogg, i november 2012.

Efter trettionio månadskrönikor i Norran blev den fyrtionde, decemberkrönikan 2014, refuserad.

Formellt har jag inte fått sparken som Norrankrönikör. Men jag kan inte tänka mig att fortsätta skriva vänsterkrönikor i Norran om tidningens ledarredaktion ska bestämma vilka vänsteråsikter som den frisinnade tidningen kan låta publicera.
Därför startar jag den nya bloggen, Proletär process, en blogg som framförallt ska handla om den fackliga- och politiska kampens spörsmål.

Så fort jag är någorlunda nöjd med den grafiska utformningen kommer jag att publicera den första, som nu blir den andra artikeln, en artikel som blir Norrans refuserade decemberkrönika. Då får läsaren bedöma höjden på frisinnade Norrans tak för yttrandefriheten i tidningen.